Subscribe

نحوه نگهداری از شلوار جین؛ یار باوفای استایلهای کژوال
همه ما در هر سن و سالی که باشیم حداقل یک شلوار جین در کمد لباسمان داریم.
تیره و روشن، نازک و ضخیم، کوتاه و بلند، فرقی ندارد؛ ما عاشق آنها هستیم و بدون آنها چیزی در استایلمان کم داریم.
شلوار جین اصلیترین آیتم برای داشتن یک استایل کژوال است، پس اگر شما صاحب این استایل هستید به طور حتم با انواع جین و جدیدترین مدلهای آن آشنایی دارید. اما تا به حال فکر کردهاید که این شلوار کاربردی و همه فن حریف سرو کلهاش از کجا پیدا شد و چگونه جای ثابتی در کمد لباسمان پیدا کرد؟
در این مطلب قرار است به این سوال پاسخ کوتاهی دهیم و از نحوه نگهداری درست آن بیشتر بگوییم، پس در ادامه مطلب با سالیان همراه باشید.
نگاهی کوتاه به تاریخچه شلوار جین
کم و بیش همه میدانیم که پارچه تشکیل دهنده شلوار جین، دنیم میباشد. دنیم پارچهای تشکیل شده از پنبه است که در آن پود از دو تار یا بیشتر میگذرد. پارچه دنیم عموما آبی رنگ نیست؛ این پارچه با "نیل" به رنگی آبی یا همان "نیلی" درمیآید. نیل یک آمیزه طبیعی و آلی است که برای رنگرزی پارچههای پنبهای ، ابریشمی و پشمی مورد استفاده قرار میگیرد.
شلوارهای جین برای اولین بار توسط ملوانان دریایی مورد استفاده قرار گرفتند. اما شروع ترند جاودانهی شلوار جین برمیگردد به دهه 50 میلادی؛ زمانی که این شلوار بین جوانان و نوجوانان و سپس در میان مردم کشورهای مختلف، طرفدارن پروپاقرصی پیدا کرد.

شستشوی اصولی شلوار جین
شلوار جین آیتمی است که دوام زیادی دارد و در صورت نگهداری و شستشوی درست ممکن است سالیان سال همراه همیشگی استایلهای روزمره ما باشد. اگر دوست دارید شلوارهای جینتان مانند روز اول خوشرنگ و خوشفرم باشند یا اگر قرار است یک شلوار جین با کیفیت داشته باشید که سالها از آن استفاده کنید، اولین اصلی که باید در نظر بگیرید نحوه نگهداری صحیح از آن است.
قرار نیست با خریدن یک جین به دردسر بیفتید و مدام به فکر نگهداری صحیح از آن باشید، کافیست نکات زیر را در نظر بگیرید تا دیگر با جینهایتان به مشکل برنخورید:
دفترچه راهنما درست در پهلوی شلوار جین شماست!
زمانی که یک لباسشویی میخرید اولین کارتان خواندن دفترچه راهنمای آن است تا با نحوه کار کردن آن آشنا شوید. پس کافی است همین کار را با لباسهایتان هم انجام دهید.
پس برای قدم اول، راحتترین راه را انتخاب کنید و به راهنمای شستشو (care label) شلوار جین خود مراجعه کنید.

شلوار جینات را با دست بشور!
ممکن است بگویید چرا باید شلوارم را با دست بشویم، درحالی که ماشین لباسشویی اختراع شده؟! خوب تقریبا حق با شماست، اما شستشوی شلوار جین با دست به سالم ماندن تار و پود پارچه دنیم کمک چشمگیری میکند.
برای این کار کافی است داخل یک تشت یا وان را از آبی با دمای مناسب (ولرم) پر کنید، کمی مایع یا پودر لباسشویی دستی به آن اضافه کنید و برای مدت کوتاهی شلوار جین را در آن قرار دهید. بگذارید کمی شلوار داخل آب و کف بماند، سپس به شکلی آرام اقدام به شستشو نمایید. میتوانید برای شستشو از یک پارچه ضخیم کمک بگیرید و شلوارتان را حسابی با آن تمیز کنید.

برای شستن شلوار جین از لباسشویی کمک بگیر!
بهترین کار این است که ماشین لباسشویی را بر روی شستشوی دستی تنظیم کنید. اما اگر بخواهیم کمی ریزبینانه و حرفهای عمل کنیم باید بگویم که بهتر است لباسشویی را بر روی دور کند تنظیم کرده و آن را با دمای آب 30 تا 40 درجه شسشو دهید.
برای شستشوی شلوار جین بهتر است از پاک کنندههای ملایم استفاده کنید و در صورت وجود لک بر روی شلوار، ابتدا اقدام به لکهگیری کنید. همچنین برای نرمتر شدن آن میتوانید از مقدار کمی نرمکننده مخصوص لباس نیز استفاده کنید. به یاد داشته باشید که برای شستشوی این شلوارها به هیچ عنوان از سفیدکنندهها استفاده نکنید.

چند ترفند کوچک برای شستشوی شلوار جین با لباسشویی
شستشوی شلوار جین با لباسشویی شامل چند قانون مهم است که رعایت این اصول باعث افزایش عمر این شلوار دوست داشتنی میشود. در ابتدا بهتر است قبل از قرار دادن شلوار داخل ماشین، آن را پشت و رو کرده و زیپ و دکمه آن را کامل ببندید. پشت رو کردن شلوار هنگام شستشو باعث حفظ رنگ شلوار شده و در نتیجه شلوار جین شما برای مدت طولانی مانند روز اول خوشرنگ باقی خواهد ماند.
قدم بعدی اهمیت ویژهای برای دیگر لباسهای شما دارد!
حواستان باشد شلوارهای جین خود را با لباسهای هموزن و همجنس داخل ماشین لباسشویی قرار دهید؛ زیرا در صورت در هم بودن لباسها در هنگام شستشو، شلوارهای جین به دلیل داشتن دکمه و زیپ و همچنین سایش پارچه دنیم با دیگر لباسهایی که وزن کمتر و پارچه ظریفتری دارند، باعث ایجاد پارگی در لباسهای دیگر میشوند.

خشک کردن شلوار جین
استفاده از خشککن باعث رنگ پریدگی و در برخی مواقع موجب آب رفتن شلوار جین میشود. برای خشک کردن شلوارتان توسط ماشین لباسشویی بهتر است از دمای کم و دور ملایم خشککن استفاده کنید.
بهتر است شلوارهای جین را در سایه یا فضای آزاد و بر روی رختآویز، آویزان کنید اما از قرار دادن آن در زیر آفتاب خودداری کنید. برای چروک نشدن و تغییر فرم شلوار بهتر است قبل از آویزان کردن آن را چند بار بکشید و صاف کنید، سپس برای آویزان کردن آن اقدام نمایید.

چند تقلب کوچک برای افزایش طول عمر شلوار جین
- سعی کنید شلوار جین را در سال نهایتا 2 تا 3 بار بشویید؛ زیرا با هر بار شستشو عمر پارچه آن کمتر میشود.
- در هنگام اتوکشی حتما از بخار استفاده کنید.
- زمانی که شلوار جین تیره خریداری میکنید قبل از پوشیدن یک بار آن را بشویید. این کار باعث میشود تا رنگهای اضافی از پارچه خارج شده و در هنگام پوشیدن بدنتان رنگی نشود. همچنین در زمان شستشو با دیگر لباسها نیز رنگ پس نمیدهد.
